En af Samsøs dygtige kokke, Jacob Raunsgaard, har udviklet en række opskrifter for os.
Vi og Jacob siger velbekomme!
Hindbærsabayonne
4 personer
Ingredienser:
3 æggeblommer
130 g. flormelis
1 dl. Hindbærsnaps fra Samsø Bær
Fremgangsmåde:
Æggeblommer og flormelis piskes sammen, tilsæt derefter snapsen.
Blandingen piskes let, luftigt og skummende over vandbad. Vandbadet må max være 70 grader.
Serveres lunt eller gratineret sammen med friske bær.
Solbærglaserede rødbeder
4 personer
Ingredienser:
12 små nye rødbeder
1 drikkeklar Solbærsaft fra Samsø Bær
1 kvist timian
1 spsk. smør
Æbleeddike
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Rødbederne koges møre og skindet smuttes af, når rødbederne er blevet lunkne.
Solbærdrikken koges ind til 1/3 del med timian.
Tilsæt smør og derefter rødbeder i den reducerede saft.
Rødbederne vendes rundt, indtil de er dækket af et lag solbær.
Smag til med salt, peber og æbleeddike og varm igennem.
Servér med svinekæber, rimmet laks eller stegt torsk.
Rabarbergranité
Ingredienser:
1 drikkeklar Rabarbersaft fra Samsø Bær
Fremgangsmåde:
Hæld saften i en beholder, der kan gå i fryseren.
Gennemfrys rabarbersaften og riv med isen med en gaffel.
Kom flagerne i et glas og servér.
Rabarbersorbet
Ingredienser:
1 drikkeklar Rabarbersaft fra Samsø Bær
40 g sukker
Fremgangsmåde:
Sukker opløses i rabarbersaften i en gryde og køres på ismaskine, til den er færdig
Jordbær-mojito
Ingredienser:
6 cl Jordbærsnaps fra Samsø Bær
8 -12 mynteblade
½ lime i både
2 tsk rørsukker
Danskvand
Fremgangsmåde:
Mynte, lime og sukker kvases sammen i et glas, snapsen tilsættes, fyldes med knust is og tilsæt danskvand.
Hældes i et glas og nydes på en varm sommerdag!